Hlavní navigace

Technika a sport nejdou dohromady. MLB trenérovi zakázala Apple Watch

20. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Major League Baseball je nejprestižnější zaoceánská basebalová liga světa. Ve Spojených státech patří tento pro Čechy trochu zapomenutý sport k nejoblíbenějším a podle průměrné návštěvnosti je hned druhým nejnavštěvovanějším hned za americkým fotbalem. V mnoha ohledech se liga snaží držet krok s dobou a aktuální technikou.

Vedení soutěže avšak nevidí rádo, když si své technologické hračky berou s sebou do pole nebo na lavičku také trenéři a hráči. Potvrzuje to i poslední aféra okolo Apple Watch a trenéra Hvězd z Kansas City Neda Yosta. Rozhodčímu se jablečné hodinky zjevně příliš nezamlouvaly a trenér je musel nakonec nechat v šatně.

 

Nepomohly ani argumenty, že hodinky nejsou připojené k iPhonu a de facto tak fungují jako klasické hodinky obohacené o fitness funkce. Úsměvnou kauzu uzavírá fakt, že Ned Yost chytré hodinky Apple Watch dostal od vedení ligy za trénování jednoho z výběrů utkání hvězd.

Na obranu vedení soutěže je ale nutno připomenout, že podobné restrikce zakazující jakékoliv nositelné měřiče na těle zastává i fotbalová FIFA. Kvůli tomu jsou v současnosti statistiky z mezinárodních zápasů pořizovány desítkami kamer a získaný obraz následně zpracovává nástroj pro analýzu Big Data Watson od IBM.

Zdroj: CNET

Byl pro vás článek přínosný?