Hlavní navigace

Thecus N4100EVO NAS: Hi-End za dostupnou cenu

12. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak již napovídá titulek, poměrně známý výrobce síťových úložišť Thecus představil model, který se pyšní dobrými vlastnostmi, s příslibem dostupné ceny, což bývá často žádaná kombinace nejen v tomto segmentu. Hlavním důvodem pro pořízení NAS (z angl. Network Area Storage) je dostupnost dat 24/7 s nízkými provozními nároky, kterými jsou myšleny zejména náklady na elektrickou energii (v případě neustále zapnutého počítače nebo serveru se jedná často o násobky energetických požadavků).

Thecus N4100EVO Thecus N4100EVO

Model N4100EVO přináší možnost zapojení až 4 disků, dále dvoujádrový procesor Calvium o frekvenci 600 MHz a dvojici USB 2.0 portů umožňující připojení externích zařízení. Přítomen je také LCD displej pro jednodušší konfiguraci. Velmi přijemná je přitomnost XOR enginu, který urychluje RAID 5 výpočty, zejména během rebuildu. Nesmíme zapomenout ani na softwarovou podporu - Thecus nabízí nástroje pro maximalizaci využití úložiště, s možností vyvinout i nějaké vlastní. Namátkou můžeme zmínit třeba Download manažer pro BitTorrent, eMule a HTTP protokoly, čili není nutné ani zapínat počítač.

Firmware zahrnuje podporu pro XFS, pevné disky o kapacitě až 3 TB, rozhraní SATA 6 Gb/s, iSCSI a některé další. Cena i přes výše zmíněná ujištění zatím nebyla oficiálně oznámena, nezbývá nám tedy nic jiného než se nechat překvapit.

Zdroj: Guru3D

Byl pro vás článek přínosný?