Hlavní navigace

ThinkPad X1 Tablet: Lenovo má konkurenci pro Surface Pro, dokonce s modulární konstrukcí [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínské Lenovo na CES přiveze hromadu nových pracovních zařízení označených jako ThinkPad X1. Ten s přídomkem Tablet obsahuje 12" displej s rozlišením 2160 × 1440 px, tedy stejně jako Surface Pro 3 od Microsoftu. Hardwarová výbava čítá až Core m7, 16 GB paměti a 1 TB SSD. Kromě Wi-Fi si tablet bude rozumět i s LTE Advanced.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet
Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Samotný tablet má v profilu 7,6 mm a váží 800 gramů. Pravděpodobně bude pasivně chlazený. Dle výrobce vydrží na jedno nabití až 10 hodin. Sympatické je, že výrobce nebrání výměně komponent. Kryt bude lehce odnímatelný a uživatel dostane přístup k Wi-Fi kartě a SSD. Nejzajímavější vlastností tabletu je ale dokovací konektor, ke kterému bude možné připojit další komponenty.

Lenovo ThinkPad X1 TabletLenovo ThinkPad X1 Tablet

Produktivní modul obsahuje další akumulátor (prodlouží výdrž o 5 hodin), HDMI výstup, velký USB 3.0 a dokovací OneLink+. Prezentační modul v sobě nese pikoprojektor schopný promítat až 60" obraz na vzdálenost dvou metrů a vstupní/výstupní HDMI. 3D modul zase obsahuje kameru Intel RealSense R200 sloužící pro 3D skenování.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Nechybí ani tradiční thinkpadovská klávesnice s trackpointem, kterou bude možné přichytit a nastavit jí tři úhly náklonu. Spolu s tabletem váží jen kilo. Lenovo bude dodávat také stylus. ThinkPad X1 Tablet se začne prodávat v únoru za cenu od 899 dolarů. Produktivní modul bude za 149 dolarů, v květnu pak přijde prezentační modul za 279 a 3D modul za 149 dolarů. Systémem je pochopitelně Windows 10.

MMF24

 

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?