Hlavní navigace

Tiché aktualizace pro Firefox se objevují ve vývojových sestaveních. Konečně

10. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do finále ještě vývojářům pár kroků zbývá, avšak ve vývojových sestaveních se pomalu objevují slíbené tiché aktualizace. Stávájící mechanismus ve Firefoxu stahuje aktualizace až za běhu aplikace a instalaci provádí až při následujícím spuštění aplikace. Cílem projektu je proces urychlit a především odstranit uživateli z cesty překážky v podobě potvrzovacích dialogů a jiných matoucích prvků. Mozilla po vzoru Googlu zavede službu, která bude pracovat na pozadí. K výhodám patří i to, že dostupnou aktualizaci stáhne i při vypnutém Firefoxu. Nebudou ani vyžadována administrátorská práva, takže se aktualizace aplikují také v omezeném uživatelském účtu.

Uživatel pak ocení to, že se ho při instalaci nebude obtěžovat potvrzení Řízení uživatelských účtů ve Windows Vista a 7. V blízké době se skryje průběh instalace, takže uživatel nebude s aktualizací konfrontován. Službu od Mozilly budete mít v počítači vždy maximálně jednu, ta obslouží případně další aplikace (Thunderbird) nebo další nainstalované edice Firefoxu. Můžete ji při instalaci aplikace jednoduše vynechat, v takovém případě se Firefox bude aktualizovat stále stejným způsobem jako dosud.

Mozilla Maintenance Service můžete prozatím zakázat předvolbou app.update.service.enabled na stránce about:config. Do budoucna snad vývojáři přispěchají s příslušnou předvolbou v Možnostech. Noční sestavení Firefoxu seženete na nightly.mozilla.org. V tuto chvíli jde o dvanáctou řadu prohlížeče, dříve tiché aktualizace pravděpodobně neuvidíme, počkejme si tedy na ostré vydání dvanáctky (24. dubna).

Zdroj: Mozilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?