Hlavní navigace

Timbuk2 Crater Case: nechte laptop volně dýchat

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už se vám někdy stalo, že jste potřebovali přenášet puštěný laptop, případně jej zapomněli vypnout? Pro takovéto situace je nově představený Crater Case od výrobce Timbuk2 jako stvořený. Svou velikostí a tvarem je podobný klasickým nylonovým obalům, ale již na první pohled rozeznáme poměrně podstatný rozdíl - obal obsahuje kulaté otvory po celé své ploše.

Většina současných notebooků sice po přepnutí do režimu spánku nevydává prakticky žádné teplo, totéž ale bohužel neplatí o některých starších modelech (namátkou starší verze MacBooků). Generované teplo v uzavřeném prostoru standardních obalů určitě nedělá dobře elektronice a čipům, oproti tomu Crater Case nechává uschovaný přístroj větrat, takže si můžete dovolit nechat přenášený notebook zapnutý, pokud to situace vyžaduje.

Druhou stranou mince je potenciální riziko spočívající v nebezpečí polití tekutinou. Tato skutečnost vyvažuje výše zmíněné výhody, proto je dobré před případným pořízením zvážit všechna pro a proti. Oficiálně oznámená cena tohoto atypického obalu dosahuje výše 35 USD.

Zdroj: Gizmodo

Byl pro vás článek přínosný?