Hlavní navigace

Tip: Jak zjistit, kde zrovna Seznam fotí Panoramu a Google Street View?

19. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Právě odstartovala sezóna nejen pro cyklisty a zmrzlináře, ale také mapovací služby. Google i Seznam na jaře vyšlou do ulic snímkovací vozy, pomocí nichž doplní nebo aktualizují 360° fotografie do Street View, respektive Panoramy. Obě služby také ukazují, kdy a kde jejich auta potkáte.

Seznam místa eviduje na této stránce. Konkrétní plán zatím nezveřejnil, jen tvrdí, že začne fotit na jaře. Na mapce je už ale vidět, že jedno auto se pohybuje v Moravskoslezském a druhé ve Zlínském kraji. Mapka mimochodem zobrazuje polohu aut „v reálném čase“. Nevidíte sice pohybující se tečku, ale poloha se zkrátka několikrát za den či hodinu změní.

Plán snímkování od Seznamu Plán snímkování od Seznamu

Google svůj plán zveřejňuje na této stránce. Mapku tam má také, ale neukazuje na ní polohu vozů, nýbrž současnou dostupnost Street View. V rozbalovacím menu si pak můžete prohlédnout jednotlivé země, u nich jsou pak kraje, města a časové rozmezí, kdy se tam bude fotit.

MMF24

Plán snímkování od Googlu Plán snímkování od Googlu

Nic přesnějšího z Googlu nevytáhnete, na případný „lov“ snímkovacího auta se nepřipravíte. Například u sousedního Polska jsou jen uvedena města a u nich velký rozptyl focení od května do října.

Podobné to bude i u nás, byť Česko ještě v Seznamu není. Google ale před týdnem vydal zprávu, že fotit bude na jaře a v létě v těchto městech: Brno, České Budějovice, Chomutov, Děčín, Frýdek-Místek, Havířov, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kladno, Liberec, Most, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Praha, Teplice, Ústí nad Labem a Zlín.

Byl pro vás článek přínosný?