Hlavní navigace

Tip: Microsoft To-Do je jednoduchý, nikoli však bezmocný nástroj pro vedení seznamů a sledování úloh

19. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uvedl novou aplikaci pro správu (každodenních) úloh, která vás provede každým dnem – a vy ze stresu nezešílíte. Zatím jde o pilotní fázi, což znamená veřejné testování. Nazývá se jednoduše Microsoft To-Do a jedná se o pokračovatele Wunderlistu, jenž vznikl v roce 2011 a Microsoftem byl odkoupen v červenu 2015. Samotný Wunderlist zatím funguje, na jeho webu však již spatříte upozornění na dostupnost Microsoft To-Do. Časem bude novinkou nahrazen.

Nepřekvapí, že jsou si nástroje pro organizaci času podobné, když pochází od stejného týmu. To-Do vám každý den ukáže, co máte splnit, pomocí inteligencích algoritmů vám pomůže udržet přehled nad aktuálním děním, takže jednotlivé úlohy nebudou kolidovat. Microsoft To-Do je integrovaný do Office 365, další integrace ho ale čeká. Dnes ho najdete v Outlooku.

Jestli To-Do obstojí, si nejdříve musíme zkusit. I ve fázi betaverze je nástroj přístupný na webu a na mobilech s iOSAndroidem, dále pak pro zařízení s Windows 10 (Mobile). Mimochodem, ve Windows Storu se aplikace stále objevuje pod kódovým označením Project Cheshire. Časem budou do nástroje přibývat funkce známé právě z Wunderlistu jako sdílení seznamů.

CS24

To-Do by mohl být ideálním průnikem požadavků na podobný nástroj To-Do by mohl být ideálním průnikem požadavků na podobný nástroj (Foto: Microsoft)

První dojem je dobrý. Osobně jsem měl problém najít jednoduchý, ale efektivní nástroj na plnění úloh. Zní to triviálně, ale vhodný nástroj, který splňuje vaše požadavky, nemusí být snadné najít. Většina z mého pohledu selže na maličkostech, k nimž patří komplikované ovládání, neatraktivní uživatelské prostředí nebo v možnostech třídění.

Multiplatformnost, synchronizace a pěkný a současně odlehčený vzhled patří k základní pilířům. Díky nim má nástroj solidní startovní pozici a potenciál uspět. Pokud jste na tom podobně jako já, To‑Do vyzkoušejte. Kdo už svůj oblíbený nástroj pro podobné účely našel, nechť se s námi podělí v diskuzi.

Byl pro vás článek přínosný?