Hlavní navigace

Tip: Minecraft Classic si teď zahrajete zdarma v prohlížeči. Připomeňte si začátek legendy

9. 5. 2019

Sdílet

Původní Minecraft bez monster nebo výroby předmětů si zahrajete zdarma a bez instalace, stačí zapnout prohlížeč. Mojang si tímto připomíná 10. narozeniny slavného titulu.

Pokud jste poslední roky nestrávili na jiné planetě, museli jste zaznamenat fenomén jménem Minecraft. Tuhle digitální variantu Lega, která jde ovšem za jeho hranice, každý měsíc hraje 91 milionů lidí. První verze je té původní na značně vzdálená, co se možností týče, ale kdybyste si chtěli připomenout začátky ikonického světa z kostek, můžete si nyní zahrát Minecraft Classic zdarma v prohlížeči.

Tato verze byla zdarma už před lety, kdy byl ještě do vývoje zapojený původní autor Notch. První vývojová verze byla na veřejnost uvedena 17. května 2019. Brzy tedy uplyne celá dekáda od tohoto významného okamžiku, který tak Microsoft využívá k tomu, aby připomněl začátky slavného titulu. Hraní v prohlížeči je bezbariérové. Nic se neinstalujete, můžete rovnou hrát (ideálně zmáčkněte F11).

První verze Minecraftu nenabízí zdaleka tolik možností jako ta současná. Můžete stavět 32 druhů kostek, rozbíjet ty stávající a prokopávat se třeba do podzemí. Zcela chybí vytváření předmětů, příšery a další typické aspekty, které přišly v dalších letech vývoje. První verze obsahuje rovněž všechny oblíbené chyby, které měla už kdysi, dodává Tom Stone z Mojangu. Hru si zahrajete na adrese classic.minecraft.net.

Zdroj: Minecraft News via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?