Hlavní navigace

Tip: Obchod Epic Games Store rozdává přes Vánoce 15 her zadarmo, každý den jiný titul

18. 12. 2022

Sdílet

Zdroj: Epic Games Store
Nastaly Vánoce pro sběratele her zadarmo. Na Epic Games Store si zase během dvou vánočních týdnů můžeme bez peněz rozmnožit herní knihovnu.

Pokud se věnujete hraní počítačových her na PC, pak asi máte ponětí o tom, že existuje Epic Games Store – vedle třeba GOG jedna z konkurencí pro dominantní obchod a distribuční službu Steam. Epic Game Store má jednu specialitu, kterou je pravidelné rozdávání her zadarmo. Teď o Vánocích to bude ještě zajímavější. Firma teď totiž po nějakou dobu rozdává každý den jinou hru. Mohli byste si tedy přijít na pár dobrých doplňků herní stravy.

Tradici vánočních her zadarmo Epic držel v předchozích letech a ve čtvrtek se potvrdilo, že nastane i letos. Od 15. 12. firma rozdává jednu hru každých 24 hodin, zatímco normálně se tituly střídají po týdnu. Je to takový odložený adventní kalendář, který ale bude pokračovat ještě několik dní po Štědrém dnu. Konec (nebo možná přidání poslední hry) by měl být 29. 12. a celkově by mělo jít o 15 her. Potom se nové hry zase začnou nadělovat jednou týdně.

Využít to lze snadno, jedinou podmínkou je, pokud víme, mít účet (být u Epic Games Store zaregistrován/a) a pak v době trvání akce kliknout na příslušné nabídky v obchodě, odsouhlasit podmínky a tak dále. Aktuálně rozdávané hry jsou vystavené hned na titulní stránce webu. Nemusíte mít ani nainstalovaný příslušný launcher, ten je nutný, až když byste si něco uloveného chtěli nainstalovat. Hra, která je konkrétní den „k uchvácení“, se mění vždy v 17:00 našeho času.

Nová hra zadarmo se na Epic Games Store obejvuje vždy v 17 00 našeho času a dopředu není známo co to bude Nová hra zadarmo se na Epic Games Store objevuje vždy v 17:00 našeho času a dopředu není známo, co to bude (zdroj: Epic Games Store)

Hry rozdávané Epic Games Store jsou převážně tituly typu indie nebo obecně menší tituly. To platilo i pro hry, které byly na menu v už uběhlých prvních dnech, takže nemusíte moc zoufat, že jste nestihli samotný začátek akce. Nicméně obvykle v tomto vánočním eintopfu (kapustnici?) jsou i nějaké více atraktivní kousky, kvůli kterým to celé má smysl sledovat. Nejspíš by mohlo dojít na pár až několik AAA titulů a hodnotnějších her.

Na co se můžete těšit, zatím nevíme, protože podobně jako v případě adventního kalendáře nebyly chystané hry dopředu odhalené. V minulosti už Epic Games Store v průběhu roku rozdával i hry jako ARK: Survival Evolved, Borderlands 2 a 3, Kingdom Come Deliverance, Alien: Isolation, Civilization VI, Metro 2033 a Metro Last Light. A přímo ve vánočním menu před rokem byly tři hry série Tomb Raider, Control, Prey a Shenmue 3. Je třeba říct, že někdy třeba u těchto her chybí zpoplatněná DLC, ale co už by člověk nechtěl?

CS24

Přiznám se, že mě osobně nejvíc potěšily erpégéčka ze staré školy, která byla rozdávána během Vánoc 2020 a 2021 – Pillars of Eternity a Pathfinder: Kingmaker. Tak uvidíme letos, snad nebude k mání Wrath of the Righteous, protože ho teď mám z Humble Bundle…

Zdroj: Epic Games

Byl pro vás článek přínosný?