Hlavní navigace

Topfun chystá spolu se Samsungem 3D filmy online

12. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Topfun už s 3D filmy experimentoval loni, to se ale jednalo o ošklivý anaglyfický formát vhodný pro každý televizor. Teď však chystá opravdové stereoskopické snímky v dobré kvalitě. Spolu se Samsungem uvedou pro český a slovenský trh novou aplikaci pro platformu Smart TV, kde by měla být bohatá nabídka 3D filmů streamovaných online.

Mluví se o desítkách filmů, které jsou už ve 3D natočeny, nemělo by se jednat o konverze ze 2D. Na tomto místě bych byl opatrný, neboť není zdůrazněno, jestli jsou myšleny studiové konverze (jako třeba zpackaný Souboj titánů), nebo vlastní převody Topfunu.

MMF24

Samsung Smart TV


Tisková zpráva Topfun

Společnost Topfun Media a.s. ve spolupráci se společností Samsung Electronics Co Ltd. finalizují testy distribuce filmů v 3D filmů pro službu Topfun v Samsung Smart TV. Společně se tak připravují na skutečné 3D vysílání obsahu on-line videopůjčovny Topfun. Topfun tímto krokem zpřístupní jako jediná platforma v České republice a Slovenské republice celovečerní filmy Hollywoodských studií i dalších producentů ve 3D formátu. To vše v režimu videa na vyžádání – tedy VOD. Jedná se o filmy skutečně natočené ve formátu 3D nikoli přepočítávané z 2D na 3D. Tedy kvalitní video přinášející dokonalý prostorový zážitek. V samostatné sekci 3D bude nabídka několika desítek filmů. Trailery jsou také zpracované ve 3D formátu. Kvalita samotných filmů je však vyšší než kvalita trailerů. Trailery jsou z důvodů předpokládaného vysokého zájmu sledování digitalizovány v o stupeň nižší kvalitě. Start tohoto formátu na Topfun Samsung Smart TV je plánován na začátek září 2011. Všechny testy doposud splňují všechna očekávání. 

Byl pro vás článek přínosný?