Hlavní navigace

Topfun začal testovat filmy ve 4K. Zatím se ale moc neradujte

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká a slovenská online videopůjčovna Topfun včera vydala zprávu, že začala s testováním rozlišení 4K (3840 × 2160 px). Připojí se tak k velkým zahraničním platformám jako YouTube nebo Netflix, které už s detailnějším obrazem taktéž počítají. Letos výrobci představili nové řady levnějších 4K televizorů, takže dojde i k rozšíření nových technologií na divácké straně.

Topfun už také „testuje“ HD
Topfun už také „testuje“ HD

Jsme na počátku testování, nicméně první výsledky ukazují, že s nasazením obsahu s tímto rozlišením bychom neměli mít problém a jsme přesvědčeni, že nasazení prvního 4K obsahu je otázkou dohledné doby. Vzhledem k tomu, že jednání s majors studii o 4K obsahu jsou v počátcích, tak v první fázi nasadíme dokumenty a filmové ukázky. Je otázkou času, kdy výrobci TV zahájí masivní produkci zařízení s technologií 4K a na to chceme být důkladně připraveni,“ prohlásil Projektový manager společnosti Topfun Media, Jan Lakomý.

 

MMF24

Že na nové technologie myslí také české služby, je rozhodně pozitivní zprávou. Máme ale obavy, aby test 4K nedopadl stejně jako nabídka HD filmů. Topfun má totiž v katalogu pouze šest filmů (!) v rozlišení 1080p plus dva kanály Slovak Sport HD. Můžeme tedy tvrzení Topfunu brát vážně? FullHD televizorů je už v českých domácnostech jistě více, než kolik se v následujících pěti letech prodá 4K modelů. Co takhle myslet i na přítomnost, Topfune…

Zdroj: Topfun

Byl pro vás článek přínosný?