Hlavní navigace

Toshiba mění strategii: místo bloatwaru bude v noteboocích antivir na rok

25. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při zakoupení nového notebooku na vás většinou vyskočí velmi okénko dožadující se registrace a zakoupení bezpečnostního softwaru. Buď je to Norton, McAffee nebo jiná značka, po aktivaci antivir (říkejme tomu tak) funguje pár týdnů a opět se dožaduje zakoupení. Takový software je srovnatelný s lištičkou Bing a jiným plevelným software, kterému se hezky Česky říká bloatware.

Než tohle, to ať do čistých Windows neinstalují raději nic. Občas se najde nějaký výrobce notebooků (naposledy pamatuju Asus), který třeba napůl s antivirovou společností zafinancuje roční licenci. Takový produkt už má pro uživatele smysl. Pokročilí uživatelé se sice budou pořád cukat, ale pro ty běžné jde o dobrou přidanou hodnotu.

A s něčím takovým teď přišla Toshiba: k vybraným notebookům této značky si můžete zdarma stáhnout a instalovat roční licenci antivirového softwaru McAfee AntiVirus Plus 2013 v hodnotě 1499 Kč. Akce se týká všech notebooků vyrobených v roce 2013.

Pokud půjde o ultrabook (a bude zakoupen do 31.3.2013) bude navíc zahrnut bezplatný přístup k roční licenci aktuální verze bezpečnostního balíku McAfee Anti-Theft, který pomáhá v případě odcizení notebooku. V případě ultrabooků jde o tyto modely: Satellite U840, Satellite U940, Satellite U840W (displej 21:9), Portégé řady Z930/Z830 a konvertibilní Ultrabook Satellite U920t.

Pokud se nezmění koncová cena, jde o dobrý krok. A protože se z prohlášení zdá, že McAffee nebude předinstalované, ale budete si jej stahovat až v případě zájmu, nebude pokročilé uživatele ani otravovat.

KL24

 

zdroj: Toshiba

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.