Hlavní navigace

Twitter chce v prvním čtvrtletí zavést delší tweety, ale ohleduplně

7. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo používá Twitter, ví, že se jedná o sociální síť založenou na psaní krátkých příspěvků, přesněji do délky běžné SMS. Stávající uživatele ne úplně uklidňují zprávy o možném odpadnutí zavedeného limitu. Právě limit je prvkem, který uživatele usměrňuje, aby psali stručně a zajímavě. Existují ovšem také případy, kde bychom delší příspěvky ocenili. Nedá se přesně říct, jak velký dopad by na Twitter mělo zrušení limitu.

V půlce loňského roku např. padl limit v soukromých zprávách, kde byl dopad na používání spíše pozitivní. Dále se už loni šeptalo o tom, že se Twitter rozhoupe k prolomení limitu v běžných příspěvcích, ovšem nebylo jasné, co nakonec vymyslí.

Podle Re/code se na funkci nezapomnělo. Dokonce by delší příspěvky měly být dostupné již v prvním čtvrtletí tohoto roku. Prozatím se počítá s limitem ve výši 10 000 znaků, což je i limit pro soukromé zprávy na Twitteru. Přestože se firma tváří, že ví, co dělá, finální datum do kamene vytesáno nebylo a horní limit se ještě může pohnout.

Bojíte se, že se z časové osy stane nepřehledný nepořádek? Podle Re/code jde o to, aby byl zachován současný vzhled. Takže pokud budou příspěvky delší, vy uvidíte podobně jako dnes krátký tweet, který rozbalíte přidaným tlačítkem. Re/code dále tvrdí, že se Twitter také snaží najít způsob, jak se vypořádat se spamem, který by se mohl stát větším problémem po zavedení delších tweetů.

MMF24

Stávající uživatelé jsou patrně velmi spokojení s tím, jak Twitter funguje, ale firma pochopitelně hledá nové uživatele. To se jí zatím nepodařilo, tak doufejme, že mezitím nestihne ještě naštvat ty stávající.

Zdroj: Re/code

Byl pro vás článek přínosný?