Hlavní navigace

„Článek jsem nečetl, ale musím reagovat.“ Tak s tím bude snad na Twitteru konec

12. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Twitter
Twitter se snaží bojovat se sdílením nepravdivých informací. Nyní testuje novou funkci, která by mohla omezit slepé retweetování. Stejně jako u řetězových e-mailů totiž někteří uživatelé nasdílí automaticky zprávu, která třeba jen názvem souzní s jejich světonázorem.

Twitter zkrátka nepředpokládá, že všichni uživatelé jeho sítě mají kritické myšlení. Byl by proto rád, kdyby si uživatelé článek před jeho sdílením alespoň přečetli. Přesně to jim totiž po stisku tlačítka retweet nabídne. Funkci začne zkoušet na Androidu a zatím pouze pro americké uživatele.

Nová funkce nebude v retweetu bránit, jde pouze o krok navíc. Ten by se přitom vůbec neměl objevit v případě, když Twitter detekuje, že jste odkaz před retweetem již navštívili.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1270783537667551233

Na podobném principu už některé prvky na internetu fungují. Někdy nelze kliknout na tlačítko „souhlasím“, dokud alespoň myší neprojedete určitý text. U článků by to pak mohlo fungovat třeba tak, že neumožní komentování, dokud je nebudete mít otevřený alespoň pár minut.

zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.