Hlavní navigace

Twitter zkouší přidat tlačítko „Nelíbí se mi“. A tvrdí, že nejde o „Nelíbí se mi“

22. 7. 2021

Sdílet

Zdroj: Twitter
Některým uživatelům Twitteru s iOS se změnila tlačítka pod tweety. Sociální síť tím testuje, jak lidé přijmou novou funkci. Místo lajku se jim objevily dva nové prvky. Šipka nahoru a šipka dolů.

Neboli líbí se a nelíbí se ve formě hlasovacích tlačítek podobně jako na Redditu. Twitter zřejmě testuje více designových variant, neboť jiní uživatelé vidí místo šipek klasický palec nahoru a palec dolů. Existuje ještě třetí verze se srdíčkem a šipkou dolů.

Před lety používal Twitter hvězdičku (favorite – oblíbený), čímž se od Facebooku odlišoval, ale nakonec přešel na běžný lajk ve tvaru srdíčka. Je spíše málo pravděpodobné, že by nová varianta prošla. Sociální sítě totiž dnes upouštějí od jakýchkoliv prvků, které by mohly být brány negativně. Na druhou stranu by jim mohly pomoci omezit dezinformace.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1417920469265788931

Twitter zdůrazňuje, že nejde o tlačítko „Dislike“, jenže přesně tak jej uživatelé berou, neboť pouze to dává smysl. Namísto toho píše, že to síti pomůže pochopit, co je a není relevantní. Sociální sítě se totiž brání jakýmkoliv negativním prvkům, které by mohly někoho urazit. Dokonce uvažují i o nezobrazování kladných hlasů, které prý též mohou mít negativní dopady. Třeba když jich máte málo.

MMF24

A tlačítko edit stále v nedohlednu…

zdroj: Twitter

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.