Hlavní navigace

Uber by podle svého ředitele mohl začít rozvážet marihuanu

12. 4. 2021

Sdílet

Zdroj: Uber
Ředitel Uberu Dara Khosrowshahi řekl v rozhovoru pro CNBC, že by jejich řidiči mohli brzy rozvážet i marihuanu. Jakmile bude ve více státech legální, což v USA zřejmě brzy bude, hodlá se jí Uber věnovat.

Podle federálních zákonů je sice v USA zatím marihuana nelegální, ale jednotlivé státy ji mohou legalizovat. A pro rekreační užívání již povolilo šestnáct států včetně DC. Legalizaci chystá i stát New York, kde půjde konopí i distribuovat. Dodávky marihuany je již možné provádět v Kalifornii, Nevadě a Oregonu.

Uber se prozatím (kromě převážení osob) zaměřuje na dodávky jídla či alkoholu. Jakmile by však dosavadní restrikce padly, budou auta Uberu podle svého CEO Dara Khosrowshahi rozvážet i trávu. Akcie Uberu (jež je dlouhodobě ztrátový a loni byl v mínusu 6,8 miliard) vzrostly v posledních dnech o 2 %, ale souvislost s vyjádřením generálního ředitele pro CNBC v tom nehledejte.

KL24

Tip: Novým šéfem Uberu bude Dara Khosrowshahi, přichází z Expedie

Březen byl totiž po dlouhé době rekordní a Uber zmínil, že investuje 250 milionů dolarů do stimulace další poptávky. Ztráty z přepravy osob navíc zčásti vykryl dovoz potravin přes Uber Eats. Zda by se nová služba jmenovala Uber Weed ale Khosrowshahi v rozhovoru nesdělil. Konopí začíná být díky uvolnění velkým byznysem a točí se v něm miliardy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.