Hlavní navigace

Úprava klávesnice Eee PC 1000

17. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značné prohýbání klávesnice u Eee PC 1000 bylo natolik rušivé, že jsem začal hledat řešení. Obvyklá metoda je podložení klávesnice na místech, kde se prohýbá - tedy pokud se k nim dá dostat. V případě Eee PC 1000 je naštěstí přístup pod klávesnici celkem jednoduchý.

Bílou klávesnici drží ve vyhrazeném prostoru čtyři plastové zoubky rovnoměrně rozmístěné nad F klávesami. Stačí je vhodným předmětem zatlačit a klávesnici samotnou pak jemně vyloupnout ven.


První místo uchycení je za klávesou F1 a druhé za F6


Další pak hledejte za F10 a klávesou Insert

Přímo pod klávesnicí je plechový kryt, který slouží zároveň jako rozvaděč tepla pro procesor a další komponenty. Konstrukce uložení klávesnice má bohužel značnou vůli a proto docházelo k prohýbání úplně všude.


Pro zatlačení plastových zoubků poslouží jakýkoliv tenký plochý nástroj

Detail plastového zoubku

Pro podložení jsem použil tenkou gumovou pásku, která lepí pouze sama na sebe - pro zaplnění mezery mezi klávesnicí a jejím podkladem bylo třeba použít ve většině plochy až dvě vrstvy. Rovnoměrně rozmístěné ústřižky zabezpečily, že po této úpravě se klávesnice vůbec neprohýbá. Jako materiál pro podložení může sloužit v podstatě cokoliv nevodivé - například i poskládaný papír.

KL24

Klávesnice se po úpravě o kousek zvedla a plastový okraj kolem displeje se proto po zavření na okrajích jemně dotýká kláves - ničemu to naštěstí nevadí a funkčnost není omezena. Doufám, že tuto vadu opraví časem i samotný Asus, ale pokud by se vám náhodou do ruky dostalo Eee PC 1000 postižené prohýbáním klávesnice, řešení máte na dosah - zabere maximálně půl hodiny.

Byl pro vás článek přínosný?