Menu Zavřít

Kupte si svůj e-shop. V Česku vzniklo první tržiště s online obchody

16. 4. 2018
Autor: Profimedia.cz

V Česku vzniklo první on-line tržiště specializované na prodej a koupi e-shopů, kde soukromníci mohou nabídnout svůj internetový obchod investorům. Na portálu Eshopiste.cz se zobrazují obchody, které již nyní fungují a jejich majitelé je chtějí posouvat a rozvíjet, nebo naopak nemají čas se jim věnovat. Za neziskovým projektem stojí firma Shoptet, na jejíž platformě běží v Česku již 13 tisíc e-shopů.

Jednotlivé obchody jsou řazeny do kategorií, jako například auto, elektro, sport a podobně. Potenciální zájemce zároveň vidí, jakou měl e-shop návštěvnost a obrat za poslední rok působení.

„Eshopiste bude doplňková služba, která pomůže zejména těm, kteří hledají buď investici pro svůj rostoucí on-line obchod, nebo naopak pro ty, kteří se svému projektu již nechtějí věnovat,“ uvedl zakladatel webu Miroslav Uďan.

Eshopiste.cz nabídne projekty širokého cenového rozpětí. „On-line obchodování není jen o velkých hráčích s miliardovými obraty, ale především o malých a středních podnikatelích. Většina z nich začínala nezávisle a e-shop zakládali jako vedlejší projekt při zaměstnání. Mnohým z nich se však podařilo uspět a prorazit a obchod je tak živí naplno, či dokonce zaměstnávají své vlastní lidi a pomocníky,“ dodal Uďan.


Jak vydělat na starém kole. Bazarové prodeje se definitivně přesouvají na internet

 Šéf Aukra.cz David Vychytil


Koupit či prodat internetový obchod je možné i na řadě nespecializovaných portálů jako je Sancepodnikat.cz, Fastcentrik, Globalbroker, Webtrh a další. Česko je velmocí v prodejích na internetu. Více než 43 procent prodejů technického (nepotravinářského zboží) zboží se v Česku uskuteční v internetových obchodech. Až s odstupem následují Nizozemsko (35 procent), Slovensko (34 procent) a Británie (33 procent), vyplývá z údajů společnosti GfK.

V Česku je v přepočtu na obyvatele nejvíce e-shopů v Evropě. Jejich počet navíc podle odborníků i v dalších letech poroste. Loni jich v České republice přibylo meziročně 3900 na celkem 40 100. Loni tržby e-shopů stouply meziročně o 18 procent na 115 miliard korun, vyplývá z údajů Asociace pro elektronickou komerci a srovnávače cen Heureka.cz.

BRAND24

Dále čtěte:

Uječený mimozemšťan stále roste. Alza se každé čtyři roky zdvojnásobí

Obliba e-shopů roste. Češi v nich utrácí více

Levnější vozy i dodávky. Alza rozšiřuje nabídku elektromobilů

 Elektromobil Volkswagen e-Golf na prodejně Alza.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).