Hlavní navigace

VIA Nano umí HD video

4. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Srovnání výkonu nového procesoru VIA Nano jsou již známé, marketingovému oddělení to však nestačí. V novém videu se chlubí tím, že jejich OpenBook umí přehrávat HD video s rozlišením 1080p. Přímé srovnání s Atomem je skutečně zdrcující - spíše než přehrávání jde o sérii obrázků.

Samotné Nano není přímo zodpovědné za tuto demonstraci síly - v prototypu OpenBook je totiž použitá moderní čipová sada VX800 s grafickým čipem Chrome9 HC3. Tato kombinace umí dle specifikací akcelerovat video v MPEG-2, MPEG-4, VC-1 a DivX formátech. Pro demonstraci bylo použité právě demonstrační video ve formátu VC-1.

Čipové sady používané v současných noteboocích s procesory Intel Atom jsou v tomto ohledu velmi zastaralé. S grafickou Intel GMA 950 není možné akcelerovat video v takovém rozsahu. Přehrávání videa v 1080p na zařízení tohoto typu je samozřejmě trochu divné. Při našich vlastních testech jsme dokázali bez problémů přehrávat video s rozlišením 720p ve formátu H.264 na 1,6 GHz Atomu - limitující byl datový tok, bez cukání fungovala jen ta "menší" videa s velikostí kolem 4 GB na 2 hodiny.

Zdroj: engadget.com

Byl pro vás článek přínosný?