Hlavní navigace

Virtuál Googlu posiluje. Fi už spojuje sítě tří operátorů plus všechny Wi-Fi

13. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google před rokem odhalil vskutku revoluční službu Projekt Fi. Stal se virtuálním operátorem a poskytuje SIM kartu, která se umí připojit k více sítím a navíc může být sdílená mezi více zařízeními. Uživatel přitom platí jeden paušál a veškeré přepínání sítí je automatické, dokonce to ani nepřeruší hovor.

Projekt Fi spojí již tři síťové operátory i vaši wifinu
Projekt Fi spojí již tři síťové operátory i vaši wifinu

Partnerskými operátory jsou americký T-Mobile a Sprint, nově Google přidal ještě U.S. Cellular. Dle počtu zákazníků jde o třetího, čtvrtého a pátého největšího operátora v USA. Celkově už Fi pokrývá 99 % populace, z toho 95 % pomocí LTE. Tam, kde mobilní signál chybí, se automaticky využití domácí nebo veřejná Wi-Fi. Google u nich nasadí vlastní VPN, aby data nemohl nikdo odposlouchávat.

 

Fi stojí 20 dolarů za měsíc, obsahuje neomezené volání v USA, SMS jsou neomezené po celém světě. Data se účtují poplatkem 10 dolarů za jeden gigabajt, stejně stojí i ve více než 120 zemích v roamingu (avšak jen 3G s rychlostním stropem 256 kb/s). Google dokonce vrací peníze za nevyužitá data. Fi momentálně funguje jen na Nexusech 5X, 6 a 6P.

Tip: Google virtuálem. Revoluční projekt Fi udělá z operátorů pouze poskytovatele dat

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?