Hlavní navigace

Vodafone chystá VoIP volání přímo z webového prohlížeče

19. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone Park není jen místem s největší koncentrací reklamy na centimetr čtvereční, ale také chytrý správce kontaktů, volání a zpráv s možností bezplatného odesílání. Brzy se možná funkce, kdy místo SMS/MMS budeme moci přímo z prohlížeče i zavolat.

Operátor teď hledá 5–6000 uživatelů, kteří by mohli otestovat chystanou funkci IP volání. Stačí se Vodafonu ozvat na e-mail park@vodafone.cz a počkat, jestli vás vyberou. Vodafone slibuje dva měsíce volání zdarma do vlastní sítě, na oplátku ale bude požadovat krátké zhodnocení služby. Volaný rozdíl nepozná, na displej uvidí vaše číslo nebo jméno.

 

Komunikační portál Vodafone park je díky svým SMS branám, archivům a  možností zálohovat kontakty z telefonu velmi dobře vybaven pro propojení s s mobilní sítí. Dalším krokem v evoluci tohoto portálu bude proto testování hovorů do vlastní sítě,“ říká manažer projektu Radek Frank a dodává: „Na základě výsledků testů, v nichž sledujeme uživatelskou zkušenost a spokojenost s kvalitou hovorů, se rozhodneme, zda  tuto službu v budoucnu uvedeme na trh.“ 

Tip: Volání z prohlížeče už podporuje i Google, viz Volat z Gmailu můžete i vy. Na mobil za 3,20 Kč a 0,60 Kč na pevnou.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?