Hlavní navigace

Vodafone jedničkou, má 3G síť s největším pokrytím

15. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone překvapivě vystřídal Telefóniku v pokrytí 3G sítě. Včera přidal šest nových moravských měst, další by měla přijít brzy a 3G už může „chytat“ 44 % populace, tedy nejvíce ze všech operátorů. A to ještě Vodafone slibuje do konce srpna 60% pokrytí. Musí se snažit, protože Telefónica O2 a T-Mobile začnou síť budovat společně.

Vodafone má velké plány hlavně na severu Moravy a ve Slezku. Nedávno slíbil, že pokryje Třinec, Šenov u Nového Jičína, Nový Jičín, Ženklavu, Štramberk, Orlovou, Kopřivnici, Hlučín a Český Těšín, včera na Twitteru potvrdil spuštění sítě v Kopřivnici, Štramberku, Třinci, Ženklavě, Hlučíně a Luhačovicích.

Přitom Ostrava, Havířov, Karviná, Opava, Frýdek-Místek, Bohumín, Vratimov, Vřesiny, Markvartice, Sviadnova, Klimkovice, Ludgeřovice, Staré Město a Frenštát pod Radhoštěm už pokryty jsou.

Pokrytí Vodafone

Vodafone rozšiřuje i síť obchodů. Během posledního půl roku otevřel pobočky v několika nákupních centerch Ostravy, v Českém Těšíně, Třinci, Novém Jičíně a Zábřehu na Moravě. Brzy by měl přijít nový obchod ve Frýdku-Místku.

A nedávno nejmladší operátor znovuotevřel prodejnu-kavárnu v Karvině, tentokrát pod názvem Café Galerie.

Zdroj: Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?