Hlavní navigace

Vodafone má nové tarify s neomezenými daty. Omezuje jen jejich rychlost

1. 6. 2021

Sdílet

Zdroj: Vodafone
Vodafone dnes představil nové tarify s neomezenými daty. Ty nahrazují starší tarify Red a téměř kopírují i jejich ceny. Tarify se jmenují Neomezený, nabízejí neomezené volání, SMS i data a liší se maximální přenosovou rychlostí dat.

Před rokem a půl Vodafone přišel s neomezenými daty pro jednotlivce (ale pouze pro firmy) za cenu přes dva tisíce a za 1799 Kč šel v rámci akce pořídit neomezený tarif s rychlostí do 10 Mb/s. Běžně nabízené neomezené tarify měly podmínku spojení s pevným internetem či pro rodinný tarif.

Nové tarify se jmenují Neomezený a jsou ve dvu variantách: Super a Premium 5G. V nižším tarifu za 799 Kč bude stahování omezeno na 10 Mb/s, ale Premium 5G má být za 1199 Kč měsíčně zcela bez omezení. Obsahuje ještě 1000 volných minut pro volání do zahraničí. Roaming jako takový je samozřejmě stále v rámci EU zdarma. Pro zahraničí jsou data omezena na necelých 30 GB.

Srovnani starych tarifu s novymi Vodafone 2021 Srovnáni starých tarifu s novými

V případě kombinace s dalšími službami mohou být ceny nižší. Při spojení s pevným internetem od Vodafonu je cena za Neomezený Super 699 Kč a za Premium 5G 999 Kč. (Pevný internet Vodafonu lze mít přes kabelové rozvody „UPC“, síť Cetinu i fixní LTE, pozn. redakce)

Vodafone pak nabízí ještě třetí tarif Neomezený Basic za 599 Kč, který má rychlost omezenou na 2 Mb/s a je dostupný pouze v rámci letní akce. Půjde objednat pouze na webu Vodafonu (od 4. června) pro prvních pět tisíc zákazníků.

MMF24

Jako obvykle nelze neomezená data využít úplně na všechno a operátor má v podmínkách pojistku, kdy může při podezření na zneužívání nabídky služby omezit.

zdroj: TZ Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.