Hlavní navigace

Všechny kryptoměny jsou „podvod“, říká tvůrce Dogecoinu

15. 7. 2021

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Jackson Palmer vytvořil v roce 2013 virtuální měnu Dogecoin jako vtip – mem odkazující na pejska Shiba-Inu. V té době měl Bitcoin násobně nižší cenu a postupně vznikaly další kryptoměny. Nyní tvůrce Dogecoinu prohlásil, že kryptoměny slouží jen pro zvýšení bohatství již bohatých.

„Kryptoměny jsou hyperkapitalistická technologie postavená primárně k posílení bohatství a vyhýbání se daním“. Palmer se po dlouhé době veřejně ozval na Twitteru s tímto kontroverzním příspěvkem. Po letech zkoumání prý přišel na to, že všechny kryptoměny jsou jen podvod. Vytvořili jej bohatí, aby se stali ještě bohatšími.

Dogecoin, který Palmer vytvořil spolu s Billy Markusem (ten jeho slova potvrdil), má nyní tržní kapitalizaci okolo 25 miliard dolarů a stále patří mezi deset nejsilnějších kryptoměn. Přestože byl stvořen jako vtip (a vycházel z forku Litecoinu). Jeden Doge se obchoduje přibližně za 20 amerických centů.

https://twitter.com/ummjackson/status/1415353985406406658

Pokud by šlo o hacknutý účet a zprávu, kterou za Palmera napsal někdo jiný, už bychom to nejspíše věděli.

KL24

Kryptoměny podle Palmera ovládá kartel velmi bohatých lidí, kteří využívají naivitu i zoufalství lidí z běžných FIAT měn. Sám prý s kryptoměnami skončil v roce 2015. V té době Palmer i Markus z Dogecoinu odešli a označili komunitu kolem kryptoměny v dnešní době populárními nálepkami „white male-dominated“. Jejich světonázor je tedy v souladu s jejich nedávnými tweety.

zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.