Hlavní navigace

Vyhledávač Googlu dostal nový obří widget s počasím

22. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud se Googlu zeptáte na počasí, tedy že do vyhledávacího google.cz zadáte „počasí“ nebo „počasí konkrétní_místo“, uvidíte nový velký widget s aktuální předpovědí. To platilo už několik let. Přímé odpovídání na počasí, kalkulačku či převodník jmen Google označuje jako službu OneBox. Loni v létě se OneBox dočkal několika změn a například box s počasím se na tabletech výrazně zvětšil, protože zahrnul více informací.

Vyhledávač Googlu dostal nový obří widget s počasím Vyhledávač Googlu dostal nový obří widget s počasím Vyhledávač Googlu dostal nový obří widget s počasím
Vyhledávač Googlu dostal nový obří widget s počasím

Úplně stejný widget je nově dostupný i na desktopové verzi vyhledávače. Kromě aktuální předpovědi vidí i na sedm dní dopředu. Zobrazuje denní i noční teplotu, graficky znázorněné počasí, srážky, vlhkost a také sílu větru. To vše i ve formě hodinové (nebo spíš tříhodinové) předpovědi.

Aplikace si ale zatím neporadí se složitějšími výrazy. Užitečný by byl vyhledávač archivu (např. „počasí 15. 3. 1999“) či konkrétnější předpověď do budoucna (např. „jak bude příští týden v Madridu“).

 

Zdroj: Google System

Byl pro vás článek přínosný?