Hlavní navigace

Webová verze WhatsApp byla spuštěna, ovšem funguje pouze ve Chromu

22. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Člověk by řekl, že spuštění webové verze stále populárnějšího komunikátoru bude věc hodná menší oslavy. Přece jen, když sedíte u počítače, nebudete tak muset neustále brát do rukou telefon. Jenže náladu vám čerstvá novinka může zčeřit nečekaně brzo. Problém není v nedostatku funkcí a nespočívá ani v tom, že by webová podobě byla ošklivá.

Problém spočívá v tom, že si webovou verzi WhatsApp ani nespustíte, protože vyskočí hláška o tom, že web funguje pouze ve Chromu. V době, kdy Chrome opravdu není jediný prohlížeč, který bere aspoň trochu vážně podporu standardů, je to neomluvitelné a jedná o nepříjemný trend, jenž podporuje sám Google.

 

Internetový gigant z toho má prospěch, sám takhle v ostatních prohlížečích zablokoval Inbox. Bohužel nás podobné triky vrací do éry Internet Exploreru 6 a rozbíjí tím web jako otevřenou platformu. Ti z vás, kteří Chrome používají, mohou navštívit adresu web.whatsapp.com. Služba vygeneruje kód QR, jenž načtete v telefonu v aplikaci. Tím dojde ke schválení přihlášení.

Spekulace z prosince tak nebyly úplně mimo, dokonce jsme se webové varianty dočkali mnohem dřív, než jsme tipovali. Párování vyvoláte v klientu pro Android, Windows Phone, Blackbery, případně dokonce i pro Symbian. Prozatím se zdá, že řešení nefunguje, pokud máte smartphone s iOS.

KL24

Nemáte Chrome? Dál se nedostanetePro přihlášení musíte načíst v mobilní aplikaci vygenerovaný kód
Nemáte Chrome? Dál se nedostanete | Pro přihlášení musíte načíst QR kód v mobilu

Zdroj: WhatsApp Blog via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?