Hlavní navigace

WhatsApp přidává správu úložiště nebo pokročilé vyhledávání. Chystá mizející zprávy

4. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: Facebook / koláž: Petr Urban / Cnews

Novinky se v poslední době schází nejen v Teams, ale také v komunikátoru WhatsApp. Během druhého říjnového týdne bylo do klienta pro Android doplněno pokročilé vyhledávání po vzoru klienta pro iOS. Nejdříve vyhledáte kontakt, pak zadáte klíčová slova a aplikujete filtry pro typ obsahu, který se od daného jedince zobrazí. Může jít o videa, obrázky nebo např. hypertextové odkazy.

Od minulého týdne můžete trvale vypnout upozorňování na nové dění v konkrétních konverzacích. Nadále jsou dostupné volby pro vypnutí upozornění na osm hodin a jeden týden. Nejčerstvější novinku představuje správa úložiště. Přímo v aplikaci uvidíte, kolik místa zabírají zprávy z WhatsAppu. V přehledu najdete skupinu s mnohokrát přeposlanými nebo velkými soubory.

Multimédia můžete vybrat a v případě potřeby hromadně smazat. Poslední slova věnujeme důležité, byť teprve chystané funkci. Podle webu WABetaInfo se v dohledné době dočkáme dočasných zpráv, které jsou po určitém čase samy smazány. Funkce ještě k dispozici není, WhatsApp ji už ale popisuje na svém webu v sekci s častými dotazy. Nejedná se o ekvivalent dočasných příspěvků, jakými jsou příběhy.

CS24

Zprávy zmizí až po sedmi dnech. Podle popisu půjde o globální nastavení (pro kontakty a skupiny), nikoli o předvolbu pro dílčí zprávy, jako to známe třeba z Instagramu. Změna nastavení neovlivní staré příspěvky, nové však budou průběžně mazány jak v chatech jeden na jednoho, tak ve skupinových konverzacích. Ke smazání dojde i v případě, že zpráva nebude přečtena. Obsah může být částečně zachován v citacích a zůstane v zálohách, které proběhnou v době před smazáním příspěvku.

Zdroje: WhatsApp FAQ via WABetaInfo | WhatsApp na Twitteru (1, 2, 3)

Byl pro vás článek přínosný?