Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 Update 2 proniká na další telefony. Lumie mezi nimi chybí

18. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft podle dřívějších informací nepřikládá distribuci Windows Phone 8.1 Update 2 vysokou prioritu. Soustředí se hlavně na vývoj Windows 10, s nimiž chce dobýt svět. Novinky v této verzi systému nejsou radikální, ale velice příjemné pro stávající uživatele. Proto aspoň někoho potěší, že se tato verze systému začala nabízet k instalaci na více stávajících zařízeních.

Do té doby aktualizaci obdrželo pouze pár vyvolených. Nově byl povýšen HTC One, který je ovšem k dispozici pouze u amerického operátora Verizon. Podobně někteří majitelé čerstvého smartphonu BLU Win HD LTE začali hlásit dostupnost Update 2. Nejsou jediní, dále Němci oznámili, že se aktualizace dočkali některé telefony Archos 40 Cesium, Prestigio Multiphone 8500 Duo, TrekStor WinPhone 4.7 HDLava Iris Win1.

 

Je na výrobci, jestli novou verzi systému otestuje a schválí k distribuci. Je vidět, že jich tak nemálo učinilo, byť v cestě někde dále mohou stát operátoři. Zbývá Microsoft. Ten uvedl na trh Lumie 640 a 640 XL, které mají předinstalovaná Windows Phone 8.1 Update 2. Aktualizaci pak přislíbil zatím pouze pro modely 735 a 830, a to ještě omezeně.

Nástup nové verze dlaždic na výše uvedené telefony aspoň lehce přiživuje naději, že se dočkají také další majitelé Lumií. Je to trochu paradox, protože to této chvíle platilo, že právě Lumie mají garantované aktualizace. Tedy, ony mají, pouze hrozí, že dalším schváleným vydáním se stanou až Windows 10.

Zdroj: Verizon via Windows Central
Dr. Windows via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?