Hlavní navigace

Windows Phone 8 GDR2 obsahují API pro blokování čísel. Vyšel i nový SDK

5. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uživatelé Windows Phone se nemohou příliš spoléhat na modifikace, které připraví komunita. Pokud nějaká funkce schází, musí se obvykle počkat na Microsoft, až ji naprogramuje. Blokování hovorů patří k užitečným věcem, dlaždicové telefony ovšem až na výjimky filtrovat čísla nedovedou. Svou aplikaci si vytvořil Samsung, ta ovšem fungovala pouze s telefony této značky, navíc v dobách Windows Phone 7. Microsoft ale na výzvy uživatelů možná konečně zareagoval.

Člověk s přezdívkou WalkingCat zveřejnil změny v API, přičemž srovnával Windows Phone 8 RTM a GDR2. Majitelé dlaždicových telefonů, které již obdrželi nejčerstvější aktualizaci, ale dobře ví, že blokování telefonních čísel v systému není přítomné. To můžeme potvrdit. Ačkoli Redmondští vytvořili příslušná API, sami je nevyužili. Bude tedy pro vývojáře snadné vytvořit aplikaci využívající zabudované funkce? Budeme moci konečně blokovat nevyžádané hovory?

 

Podle zdrojového kódu by mělo být možné zakázat konkrétní čísla, všechna neznámá čísla, jež nemáte uložena v seznamu, případně skrytá čísla. To WalkingCat zjistil, když porovnal dvě verze emulátoru. Do situace mohou naneštěstí zasahovat také operátoři. I na nich je, zda budou podporovat např. funkci pro sledování přenesených dat Data Sense.

CS24

S výše uvedeným souvisí fakt, že Microsoft uvedl nový kit pro vývojáře, podporující Windows Phone 8 GDR2. Ten případné skryté funkce odhalí.

Zdroj: @h0x0d via WMPoweruser | @robertmclaws

Byl pro vás článek přínosný?