Hlavní navigace

Windows Phone Recovery Tool byl přejmenován a podporuje i HTC 8X

5. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste potřebovali obnovit aktuální verzi Windows Phone pro své zařízení, patrně jste zaznamenali žádost o aktualizaci samotného nástroje na verzi 3.0.1. S tím přihází větší změna. Nástroj se již nenazývá Windows Phone Recovery Tool, nýbrž Windows Device Recovery Tool. To naznačuje, že bude sloužit k podobným účelům, pouze bude podporovat širší spektrum zařízení. Podle všeho tomu tak opravdu je.

Microsoft slibuje, že oživený nástroj bude podporovat obnovu softwaru na zařízeních s Windows Phone 8, 8.1 a Windows 10 Mobile. V tuto chvíli se hodí především testerům, kteří zkouší prozatím nehotové mobilní Desítky. Nástroj často pomůže s oživením zdánlivě mrtvého zařízení, nebo vás prostě jenom vrátí zpátky na stabilní verzi softwaru. Rozšiřování podpory zařízení je chválihodné.

 

Bylo by ideální, kdyby každý majitel smartphonu s Windows věděl, že když se něco nepovede, může se obrátit na tento nástroj, aniž by přitom musel patřit do skupiny vyvolených. Aniž by to přímo zmínil, přidal Microsoft do nástroje v poslední verzi mj. podporu pro HTC 8X. To je důležité, protože nedávno omylem vyslal k některým majitelům těchto mobilů testovací verzi Windows 10 Mobile (build 10536).

CS24

Na nepodporovaných zařízeních nicméně systém jednoduše nefunguje a instalace znamená mrtvý bod. Z něho vám pomůže jedině přeinstalace softwaru. Pokud jste se stali obětí chyby, vytáhněte ze šuplíku kabel a nainstalujte na počítač Windows Device Recovery Tool.

Zdroj: Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?