Hlavní navigace

Windows Phone se připravuje do firem s 36 měsíční podporou a VPN

11. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prozatím se nezdá, že by Windows Phone výrazněji uspěl při nasazování ve firmách, na rozdíl od předcházejících Windows Mobile. Jeden z nejčastějších požadavků zní, aby Microsoft svůj systém vybavil podporou VPN. Tu skutečně připravuje. Redmondský gigant na svém blogu zveřejnil zajímavou informaci. Připravuje totiž balíček s funkcemi, po nichž podle všeho volají v podnicích. Očekávejte proto S/MIME pro zabezpečené přihlášení a šifrování e-mailů nebo podporu Wi-Fi se zabezpečeným přihlášením EAP-TLS.

Váš zaměstnavatel bude rovněž moci zakazovat funkce ve vašem telefonu, vedle klasického zakazování instalace některých aplikací. Zkrátka nepřijdou ani certifikáty, jejich aktualizování či rušení platnosti. Balíček s funkcemi ale nebude dostupný v nejbližší době, spíše naopak. Aktuální plány počítají až s první polovinou roku 2014.

Druhá novinka potěší obecně všechny majitele Windows Phone. Microsoft se totiž v souvislosti s tím, aby vyšel vstříc firemnímu prostředí, odhodlal prodloužit původní dobu přislíbené podpory operačního systému. Z původních 18 měsíců ji prodlužuje na v mobilním průmyslu nevídaných 36 měsíců. Máte tedy zaručeno, že nejméně po dobu tří let budou pro Windows Phone 8 vycházet opravy a záplaty.

 

KL24

Pokud může někdo distribuci zdržovat, je to samozřejmě operátor, případně i výrobce telefonu. Lze ale prohlásit, že pakliže vás neváže žádná smlouva, máte s odemčeným smartphonem v podstatě vyhráno. Rozšíření podpory se netýká Windows Phone 7.8, kterým životnost skončí v září 2014. Osmá generace systému naproti tomu bude opečovávána nejméně do začátku roku 2016.

Zdroj: Windows Phone Blog via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?