Hlavní navigace

Wove Band s ohebným e-ink displejem možná způsobí revoluci v chytrých hodinkách

29. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Chceš-li mít úspěch, dělej věci jinak.“ Tímto heslem se zcela jistě řídí kalifornský startup Polymera, který představil chytrý náramek Wove Band s haptickým dotykovým e-ink displejem a vlastním OS na základě Androidu 5.1. Nejzajímavější na tom ovšem je, že displej je ohebný, takže ve finále tvoří dlouhou dotykovou obrazovku obtočenou kolem vašeho zápěstí.

To je skutečně revoluční koncept a až čas ukáže, zda je to i budoucnost nositelných zařízení. Černobílý e-ink displej s rozlišením 1024 × 200 px vykazuje všechny své typické přednosti (čitelnost, úspornost), ale bohužel i nedostatky. Wove OS běží na dvoujádrovém procesoru Freescale i.MX7 ARM Cortex-A7 s taktem 1,0 GHz, 512 MB RAM, který má k dispozici 4GB interní úložiště. Náramek podporuje Bluetooth 4.0 a zvládá i vibrace. Do útlého těla s rozměry 156 × 30 mm se vešel ještě devítiosý akcelerometr s gyroskopem a nezbytný 230mA akumulátor, který snad pro potřeby elektronického inkoustu postačí.

MMF24

Otázkou zatím zůstává přesný výčet funkcí, jelikož představený model je pouze prototyp. Zlepšení možná zaznamená i konečná specifikace. Očekává se pochopitelně možnost spárování se smartphonem a zobrazování notifikací, ale k dispozici je rovněž SDK založené na Javě a webových technologiích. Wove Band tedy dokáže provozovat i vlastní aplikace a autoři již předvedli třeba navigaci, multimediální přehrávač a aplikaci s recepty. Nic dalšího zatím známo není. Náramek by měl obohatit trh již v příštím roce.

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?