Hlavní navigace

WSJ: Apple prý kromě větších iPhonů testuje i téměř 13" iPady

22. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už před měsícem jsme se přes agenturu Reuters dozvěděli, že v Applu chystají 4,7" a 5,7" iPhone. O větších telefonech teď mluví i tajné zdroje deníku Wall Street Journal a ještě přisadily informace o bezmála 13" displeji v iPadu. Apple samozřejmě všechno popírá, se zprávou přišli asijští dodavatelé.

 

Ještě loni bychom této informaci moc nevěřili, ale když už Apple slevil a uvedl menší iPad Mini, proč by nemohl uvésti jinak velké modely? Interní testy ale pochopitelně nemusí nic znamenat, v Applu testují kdeco, ale do výroby se každý prototyp nedostane. Větším iPhonům dáváme větší šanci. Pětipalcové smartphony od Samsungu, HTC, LG, Sony a dalších jsou teď v módě, lidé je chtějí. Ale větší tablety?

Osobně si takový dovedu představit jen pro profesionální využití a ve školách. S displejem přibližujícímu se formátu A4 (ten má úhlopříčku lehce přes 14 palců) a s kvalitním tlakovým stylusem by se jednalo o dobré řešení pro kreslení, ať už plánků nebo umění. Ve škole by s patřičnou softwarovou výbavou mohl „iPad Max“ nahradit kromě učebnic i sešity. Co myslíte vy?

Byl pro vás článek přínosný?