Hlavní navigace

Xbox One bude opravdu podporovat klávesnici a myš. Herní studia se už připravují

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden se hráči Xboxu zapojení do programu Insider dočkali základní podpory myši a klávesnice. Tyto periferie už lze částečně využít v betaverzi Minecraftu. Mike Ybarra, viceprezident Microsoftu zodpovídající za Xbox, tuto skutečnost potvrdil během panelové diskuze na konferenci PAX West.

Jeho slova zprostředkoval magazín Windows Central. „Podpora klávesnice a myši rozhodně přijde. Musíme ale pečlivě uvážit, jak to provést. Rozhodovat o tom budou hlavně vývojáři. Spousta lidí mi tweetovala, že to nemůžeme udělat, nebylo by to fér.

Ybarra myslí hlavně na multiplayer, kde by hráči s myší měli ve střílečkách nebo jiných hrách založených na rychlosti a přesnosti navrch nad těmi s gamepadem. Férovost ale rozhodnou herní studia. Měla by dát hráčům při spouštění multiplayeru na výběr, jestli chtějí soupeřit i s „negamepadisty“.

KL24

První hry prý podle Ybarry budou již brzy oznámeny. Z toho nelze vyčíst, jestli se aktualizací ovládání dočkají stávající tituly, nebo snad přijdou nějaké úplně nové. Například realtime strategie. Například Age of Empires!

Byl pro vás článek přínosný?