Hlavní navigace

Přijde za rok, ale chystaný Xbox Scarlett lze „koupit“ už teď

30. 10. 2019

Sdílet

Microsoft rozšiřuje program Xbox All Access z USA i do Británie a Austrálie. Zájemci tak mohou za jedno měsíční předplatné získat konzoli a službu Xbox Game Pass Ultimate kombinující Game Pass (neomezené hraní 100+ titulů) a Xbox Live (online multiplayer a další výhody).

Kupříkladu v Británii stojí All Access s Xboxem One X 25 liber (740 Kč) měsíčně, Xbox One S pak 20 liber (595 Kč) a Xboxem One S All-Digital Edition pak 18 liber (535 Kč). Po dvou letech bude konzole splacená a hráči budou platit jen 11 liber (325 Kč) za Game Pass Ultimate, případně předplatné úplně zruší.

Zajímavou novinkou ovšem je, že předplatitelé budou moci příští rok upgradovat Xbox One na novou generaci konzole, kterou zatím známe pod kódovým označením Project Scarlett. Ti, kdo si skrz tento program pořídí Xbox One X, budou moci bezplatně přejít na Scarlett po 12 měsících (tedy příští Vánoce, kdy konzole dorazí). U Xboxu One S to bude až po 18 měsících, u plně digitální verze také, ale Microsoft si ještě naúčtuje poplatek ve výši 15 liber. Novou konzoli Scarlett pak uživatelé dostanou výměnou za tu původní, která bude muset zůstat plně funkční, neponičená.

Scarlett poběží na nových čipech od AMD, tedy procesoru architektury Zen 2 a grafice Navi. Konzole bude využívat paměti typu GDDR6 a poprvé i superrychlé SSD. Microsoft také potvrdil, že nový Xbox bude mít hardwarově akcelerovaný ray tracing.

MMF24

Díky celkově čtyřnásobně vyššímu výkonu oproti Xboxu One X počítá s výstupem až do rozlišení 8K a snímkovací frekvencí až 120 fps. Zároveň ale podporuje variabilní snímkovou frekvenci, aby se obraz moc necukal, když hardware nebude stíhat dodávat stabilní framerate. Konzole je ale dimenzovaná tak, aby zvládala moderní hry při 4K a 60 fps. Zůstane také zpětná kompatibilita s hrami pro dřívější generace Xboxu.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?