Hlavní navigace

Xiaomi ukázalo smartphone zcela bez konektorů a s displejem přes všechny strany

5. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: Xiaomi
Xiaomi zveřejnilo video smartphonu s displejem zakřiveným přes všechny čtyři strany. Čínský výrobce již podobný futuristický telefon s přetékajícím displejem v minulosti ukázal, ale Mi Mix Alpha si stále nekoupíte.

Telefon na videu by mohl být Mi Mix Alpha II, ale jde zatím pouze o koncept. Tělo na sobě nemá jediný port, přední kamera je ukrytá pod displejem, jen zadní klasicky vystupuje v modulu s několika fotoaparáty. Připojení sluchátek je pouze bezdrátové, nabíjení je bezdrátové a ovládání hlasitosti bude probíhat pomocí virtuálních tlačítek. Téměř jistě nebude uvnitř ani slot na microSD či SIM kartu, kterou nahradí podpora eSIM.

Zakřivení displeje je téměř pravoúhlé, efekt waterfall přetéká v úhlu 88°. Pro jeho výrobu bylo potřeba ohnout sklo za vysokého tlaku při teplotě 800 °C. Boky telefonu sice neobsahují tlačítka, ale je zde místo pro stavovou lištu a další informace, které by na hlavní části displeje překážely. Jak to bude vypadat při přehrávání filmu koncept neukazuje.

KL24

Xiaomi tvrdí, že telefon využívá 46 patentů vyvinutých přímo v Xiaomi a právě díky nim se mu prý podařilo nahradit fyzické ovladače. Zakřivené displeje se již běžně objevují u mnoha výrobců, kteří na ně ale nespoléhají jako na technologii budoucnosti a prakticky vždy představí i levnější variantu s rovným displejem. Vzpomeňme také na prohnuté televizory a kde je jim konec.

Xiaomi Mi Mix Alpha II obr1
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr1
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr2
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr2
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr3
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr3
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr4
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr4
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr5
Xiaomi Mi Mix Alpha II obr5

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.