Hlavní navigace

Yahoo se možná rozpadne. O koupi uvažuje i americký mobilní operátor

8. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Patrně jste zaslechli něco o tom, že se ani Marisse Mayer, jež utekla z Googlu a patří k nejznámějším ženám v IT, nedaří firmu proměnit natolik, aby vydělávala a byla zkrátka úspěšná. Její image se myslím proměnila k lepšímu výrazně, Mayer se nebála jít za svou vizí a drží se jí i v těchto náročných časech. Tím si ovšem nemohla zaručit obrat k lepšímu. Yahoo patří k nejstarším firmám zrozeným v dobách, kdy web vznikal.

 

Představenstvo společnosti minulý týden jednalo a řeč přišla i na to, že by se Yahoo mohlo zbavit některých svých produktů či služeb. Firma jako celek to má nahnuté, ale stále vlastní pár úspěšných značek, z nejznámějších jmenujme Flickr. Ty ke dnu skoro určitě nepůjdou, firma je vždycky někomu prodá, když bude nejhůř. Představenstvo zatím oficiálně mlčí, různé spekulace se ale naplno rozběhly.

Podle Re/code se Yahoo připravovalo na velké změny v mediální divizi, která by podlehla restrukturalizaci a konsolidaci. Mezitím se vedou řeči o tom, kdo by mohl mít o jádro firmy zájem. O webové aktivity Yahoo má zájem dokonce americký mobilní operátor Verizon. Ten mimochodem už v tomto roce za 4,4 miliardy dolarů koupil AOL. Tím není řečeno, že je obchod na spadnutí, ale pouze to, že zájemci se najdou.

V menším okně má reklamní pruh standardní velikost
Yahoo Mail a další by se mohli ocitnout v rukou noivého vlastníka

Zdroj: Re/code | Forbes

Byl pro vás článek přínosný?