Hlavní navigace

YouTube Music je vaším bezplatným soukromým cloudem pro hudbu

Sdílet

Google oficiálně potvrdil, že jeho dřívější hudební služba Play Music časem skončí a bude nahrazena novou YouTube Music. Ta je od loňska konečně dostupná i u nás. Google v mezičase doplní funkce, jež jí zatím chybí. Teď konečně přichází na řadu možnost nahrát si do cloudu vlastní hudbu, které pak bez omezení můžete bezplatně streamovat kdekoliv.

A že je nabídka Googlu štědrá. Do úložiště můžete nahrát až 50 000 audio soborů, každý o velikosti 300 MB. Kapacita není sdílená s Google Diskem, skutečně jde o prostor navíc zdarma. Nahrávat lze hudbu ve formátech MP3, Ogg, WMA, FLAC a M4A/AAC, služba ale poté provede další rekompresi, takže ideální je YouTube Music naládovat bezztrátovými FLACy.

Jak hudbu do cloudu uploadovat? Na webu music.youtube.com je v nabídce po kliknutí na ikonku uživatele nová položka Nahrávání hudby. Skladby jsou po nahrání dostupné v knihovně. Google přitom zdůrazňuje, že není nutné platit účet Premium, že poslech není přerušen reklamou a že vlastní hudba nemá vliv na doporučení dalších skladeb u placeného tarifu. V nápovědě též stojí, že než skončí Google Play Music, uživatelé budou moci tamní nahranou hudbu jednoduše importovat do YouTube Musicu.

TIP: Google své hudební služby prodal 15 milionům lidí

PS: YouTube Music může sloužit i pro zálohu hudby. Při nahrávání sice hudbu převádí do nového formátu, ale na serverech zůstávají i původní soubory. K těm se můžete dostat exportem dat přes takeout.google.com. Funkci jsou ověřil, exportované soubory sice měly jiné názvy než ty původní, ale bitově byly totožné.

MMF24

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-242-youtube-bez-reklam-v-česku-a-množení-filmových-služeb/

Zdroj: Google via 9to5google

Byl pro vás článek přínosný?