Hlavní navigace

Zaboduje Microsoft v Indii? Po Windows Phone pokukuje raketově rostoucí Micromax

10. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Troufám si odhadovat, že jste o společnosti Micromax nikdy neslyšeli. Indický výrobce mobilních telefonů je ale na domácím trhu druhým největším hráčem hned za Samsungem. Jeho tržní podíl roste rychlým tempem, v dubnu dosáhl 24,3 % i přesto, že za kvartál prodal jen 2 miliony přístrojů. V posledním fiskálním roce dosáhla firma obratu půl miliardy amerických dolarů, v roce 2014 chce překonat miliardu.

Micromax tento týden představil svou novou vlajkovou loď jménem Canvas 4. Telefon s pětipalcovou obrazovkou s rozlišením 1280 × 720 px bude nabízet za v přepočtu asi 6000 Kč. Její generální ředitel Deepak Mehrotra ale prozradil novinářům, že firma plánuje uvést na trh také zařízení s operačním systémem Windows Phone 8.

 

Jak indikují výše uvedená ekonomická čísla, indický trh s chytrými telefony je do značné míry pole neorané. Microsoft zde proto nemusí potenciální zákazníky přetahovat z konkurenčních platforem a záštita domácí značky je velké plus. Druhá nejlidnatější země světa je navíc domovem mnoha odborníků z oblasti informačních technologií, zvláštěpak vývojářů software. Získat si komunitu v Indii by tak Microsoftu, který zoufale potřebuje rozšířit nabídku aplikací pro Windows Phone, hodně prospělo.

Angličtina je v Indii úředním jazykem, bohužel ani to není zárukou smysluplných sloganů

KL24

Samozřejmě bude hodně záležet na tom, jak se Micromax k minoritním Windows Phone postaví. S Androidem se mu daří, riskatní manévry nemá zapotřebí a tak Windows Phone budou v jeho nabídce hrát druhé housle, stejně jako u HTC nebo Huawei.

Zdroj: Light Reading India

Byl pro vás článek přínosný?