Hlavní navigace

Žádné překvapení, Česká televize už nebude podporovat aplikace na Windows

28. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem před týdnem instaloval Windows 10 na nový počítač, ve Windows Storu jsem už nenašel aplikace České televize. Daly se dohledat pomocí Googlu, ale v samotném obchodu nikoliv. Možná to byla dočasná chyba, protože aktuálně jsou appky ČT24, ČT Sport a iVysílání opět dohledatelné.

Čtenář Petr K. nám ale zaslal odkaz na web ČT, kde televize přiznává, že „vzhledem k velmi nízkému zastoupení zařízení s operačním systémem Windows Mobile/Windows 10 nebude již Česká televize nadále podporovat aplikace na této platformě.“ Ještě 19. března tam tento odstavec podle internetového archivu nebyl. ČT před několika měsíci pouze ukončila podporu aplikací pro Symbian a Badu, kterou jsou již fakticky mrtvé.

ČT už nebude podporovat aplikace pro Windows
ČT už nebude podporovat aplikace pro Windows

Ne, že by byl konec aplikací pro Windows překvapením. Od vydání v roce 2012 na ně televize prakticky nesáhla. Totéž ale můžete říci i o těch pro Android a iOS. Za pět let od prvotního vydání vyšlo jen pár aktualizací (tím skutečně myslím maximálně dvě nebo tři), které opravily největší chyby a převlékly loga stanic do nové grafiky.

ČT se k mobilům a tabletům chová hodně macešky. Aplikace postrádají nové funkce, nerespektují nové designové jazyky systémů a živé vysílání ČT24 a ČT Sport, které je tím hlavním tahákem, neustále vypadává.

 

Nehledě na to, že i samotná infostránka působí legračně. ČT na ní vůbec neodkazuje na aplikace pro desktopovou verzi Windows. U těch mobilních píše o WP7, přestože tuto platformu už podle informací přímo ve Storu nepodporují. Odkazy na aplikace pro Android vedou na adresu market.android.com, přestože Android Market zanikl před čtyřmi lety, když jej nahradil Play Store.

Aplikace ČT

Platforma ČT24 ČT Sport iVysílání
Android Play Store Play Store Play Store
iPhone App Store App Store App Store
iPad App Store App Store
Windows Windows Store Windows Store Windows Store
Windows Phone WP Store WP Store WP Store

Byl pro vás článek přínosný?