Hlavní navigace

Zahrajte si na zloděje. Komiksový Thief of Thieves: Experience přichází na web

19. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znáte to jako své boty. Microsoft se chce předvést v nejlepším světle, takže nám dopřává další demonstraci toho, jak je jeho Internet Explorer dobrým prohlížečem a jak lze pomocí webových technologií zprostředkovat solidní herní zážitek. Takový Contre Jour, nedávno doplněný o nové úrovně, bezesporu je unikátním zážitkem. Ani nejčerstvější herní přírůstek, vytvořený ve spolupráci s Microsoftem, není bezcharakterní, ba právě naopak.

Thief of Thieves: Experience se vám do paměti zaryje zejména díky stylu zpracování. Komiksová grafika naznačuje, že se celé dílko inspirovalo komiksovou sérií od Roberta Kirkmana.

Tip: Bylo uvolněno dvacet nových úrovní pro webovou verzi hry Contre Jour

Kdybyste to nevěděli, tak tenhle člověk je zodpovědný rovněž za populární komiksovou sérii The Walking Dead. Na televizních obrazovkách aktuálně můžete sledovat velice úspěšnou seriálovou adaptaci. Tentokrát se však nebudete potýkat se zombíky, ale se samostatnou hlavní postavou. Jako zloděj budete mít plné ruce práce s tím, abyste okradli ostatní zloděje. Jmenujete se Conrad Paulson, známí jste nicméně spíše pod přezdívkou Redmond. (Co vám ta přezdívka jen připomíná?) Vytvoříte si vlastní identitu a pustíte se do práce.

Thief of Thiefs

Nebudeme příliš prozrazovat. Pokud vás komiksový styl zaujal, doporučujeme, abyste si hru raději vyzkoušeli na vlastní kůži. Vaším prvním úkolem bude zneškodnit bombu, k čemuž budete potřebovat dobrou paměť. Procvičeny budou i jiné vaše dovednosti. Thief of Thieves: Experience můžete hrát s myší, z vlastní zkušenosti avšak musím prohlásit, že se nejedná o nejlepší způsob, jak tento titul ovládat. Mnohem lepší bude, když si vezmete do rukou tablet. Styl ovládání vyloženě vybízí k doteku.

 

Není překvapením, že herní zážitek vznikl za pomoci moderních webových technologií, v čele s HTML5, CCS3 a dalšími. Jako vždy platí, že ke hraní nutně nemusíte mít Internet Explorer 10 a Windows 8, přestože právě to by oficiálně měla být nejlepší kombinace. Zajímavostí je využití formátu SVG. Díky němu nezáleží na tom, v jak velkém okně hrajete, protože grafické prvky se velikosti vždy optimálně přizpůsobí. Thief of Thieves: Experience naleznete na adrese www.ie10bethethief.com.

MMF24

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?