Hlavní navigace

Zalman CNPS20LQ: vodní all-in-one je zde

16. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka z dílen uznávaného producenta rozličných chladičů všeho druhu je tak trochu atypická, vodní chlazení v podání Zalmanu jsme zvyklí vídat s výrazně vyšší cenovkou a také luxusnějším provedením (vzpomeňte na Reserator). Jihokorejec se očividně inspiroval u podobných produktů firem Corsair a Antec, které podobný koncept nabídly již dávněji. To však nic na atraktivitě nemění, pojďme se nyní podívat na specifikace.

Zalman CNPS20LQ nabídne radiátor s 120mm ventilátorem, expanzní nádobu, čerpadlo a blok na procesor v jednom. Již od pohledu jde o uzavřený systém, jenž neumožňuje připojení dalších bloků, to však ani není cílem. Tím je snadná instalace, která je v případě stavby domácího vodního chlazení věcí spíše pro zkušené uživatele, a také relativně nízká cena. Za zmínku stojí také fakt, že Zalman přímo produkt nevyrábí – vedení si v tomto případě vybralo firmu Asetek, jež se na vodní chlazení specializuje.

CS24

Lákavá je také doporučená koncová cena, která by se měla rovnat částce 70 € (přibližně 1800 Kč). Dostupnost je stanovena na leden/január 2012. Výrobce samozřejmě slibuje excelentní výkon, o tom nám však nejlépe řeknou až recenzenti. Částka to jistě není špatná, dokáže však Zalman se svým počinem zaútočit na krále vzduchových chladičů v podobě Noctua NH-D14?

Zdroj: guru3D.com

Byl pro vás článek přínosný?