Hlavní navigace

Zalman se možná pokusí stát AIB partnerem AMD a nVidie

21. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský výrobce chlazení Zalman se rozhodl opět expandovat na nové trhy. Po zdrojích, monitorech a SSD jsou nyní na řadě přímo grafické karty. Doufejme jen, že to nepovede ke zdražení jeho dosavadních produktů, jako tomu bylo u švýcarského Arctic Coolingu když se začal tlačit na všechny možné a nemožné trhy.

Původní starší zpráva hovořila jen o kartách AMD Radeon HD 6870, 6850 a 6770, které nejspíše pro Zalman vyrábí HIS, osazené vlastními chladiči a pod vlastní značkou. To naznačuje i koncovka -H v názvu jednotlivých karet od Zalmanu. Ty se navíc dokonce již mají od 13. prosince prodávat za doporučené ceny 190, 168 a 124 amerických dolarů, nepodařilo se mi však zjistit na jakém vlastně trhu, neboť nikde v obchodech ještě nejsou.

Nyní to ale vypadá, že společnost chce vydat i karty GeForce GTX 550 Ti, GTX 560 a GTX 560 Ti, jak ukazuje tisková zpráva na webu výrobce. Nejspíše budou mít také referenční specifikace, podobně jako Radeony, avšak opět osazené vlastním chlazením. Je tak každopádně možné, že se Zalman pokusí o rozjetí vlastních výrobních kapacit (či si zajistí nezávislého OEM výrobce, který bude pájet grafická jádra na desky AMD i Nvidia) a stát se tak v podstatě dalším AIB partnerem obou gigantů.

Chystané grafické karty Zalman

CS24

Oficiálního představení karet se dočkáme na veletrhu CES, který se uskuteční již mezi 10. a 13. lednem přištího roku tradičně v Las Vegas. Zalman zde také předvede své nové portfolio, od chladičů přes myši, skříně a zdroje až po SSD-F1 s rozhraním SATA-600. Většina těchto výrobků se již objevila na webu výrobce počínaje 8. dnem tohoto měsíce, grafické karty si však nechává jako velký trumf.

Zdroj: Fudzilla, OverClockers.ua

Byl pro vás článek přínosný?