Hlavní navigace

Zkopírujete na počítači, vložíte na mobilu. Microsoft chystá cloudovou schránku OneClip

25. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sám Microsoft se diví, že to ještě nikoho předtím nenapadlo. Vybrané zahraniční novináře nechal vyzkoušet novou službu OneClip – univerzální schránku pro smartphony, tablety a počítače. Obsah zkopírovaný na jednom zařízení se rychle dostane na ta ostatní.

" width="640" frameborder="0" height="360">

OneClip bude k dispozici pro Windows 10 (desktop i mobily), Android a iOS. Dle zkušeností lidí z Neowinu a Windows Centralu umí OneClip okamžitě synchronizovat a třídit text, webové adresy, obrázky, telefonní čísla a poštovní adresy.

 

Stačí tedy na mobilu udělat screenshot a rovnou se objeví v aplikaci na počítači, odkud jej můžete přetáhnout do Photoshopu. Nebo naopak zkopírujete text na PC a vložíte jej do editoru na mobilu. Uživatel si navíc může vytvořit seznam aplikací, odkud se nic kopírovat nebude – typicky například správce hesel.

Služba se zatím nachází ve stádiu beta a navíc zůstává i několik nezodpovězených otázek. Zajímala by nás hlavně funkčnost na iOS, odkud se asi jen stěží bude něco jednoduše kopírovat do cloudu. Pak jsme také zvědavi, co OneClip udělá, pokud se najednou zkopíruje text i obrázek.

Zdroj: Neowin, Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?