Hlavní navigace

Zmínka o Shield Tabletu přímo na webu Nvidie. Přijde konzole bez gamepadu?

10. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě očekávané druhé generace konzole Shield, jež už zamířila na certifikaci k americkému FCC, prý Nvidia pracuje i na čistě tabletové verzi konzole. Zmínka o tabletu se objevila na stránce Tegrazone.com. Firma už ji smazala, ale stále je dostupná například přes Google Cache. Kromě názvu ale bohužel nic jiného neprozrazuje, chybí fotka i popis. QR odkazuje pouze do e-shopu.

Shield Tablet na webu Tegrazone
Shield Tablet na webu Tegrazone

Pokud Shield Tablet opravdu přijde, rozhodně to bude s novým SoC Tegra K1 se čtyřjádrovým procesorem Cortex-A15 a 192jádrovou grafikou Kepler. O dalších parametrech můžete jen spekulovat. GFXBench ale před nedávnem odhalil detaily tabletu s kódovým označením Nvidia Mocha.

 

Má 7,9" displej s jemným rozlišením 20148 × 1536 px, 2 GB RAM, 16GB úložiště a běží na Androidu 4.4.2. Jestli je to ovšem Shield Tablet, či dokonce druhá generace tabletu Tegra Note, to nevíme. Těmto parametrům nicméně odpovídá nedávno představený Xiaomi Mi Pad, což nejistě spojuje i Igor Staněk z Nvidie. „Pokud je mi známo, tak Mocha je kódové označení pro Mi Pad,“ tvrdí na G+.

Shield Tablet a Mi Pad se nakonec nemusí tolik lišit. Shield dělá Shieldem především software. Nvidia vzala do svých rukou rychlou aktualizaci Androidu, na kterém má vlastní aplikace. Klíčová je hlavně GameStream, díky které je možné přes síť hrát tituly z domácího počítače (s GeForce GTX) přímo na tabletu.

MMF24

Současný Shield má ovšem výhodu v gamepadu, který firma navíc softwarově opečovává tak, abyste na něm mohli hrát i hry vyvíjené jen pro dotykový displej. Tabletový Shield by tak byl krokem zpět. Nebo stranou, to pokud byste si k němu dokoupili vlastní gamepad a tablet by byl pouze levnější variantou konzole. Nvidia možná novinku představí ještě tento týden během herního veletrhu E3, byla by k tomu ideální příležitost.

Zdroj: Tech Report

Byl pro vás článek přínosný?