Hlavní navigace

Zotac ZBox AD02: stylové mini-PC s AMD Fusion

2. 3. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Zotac použil platformu AMD Brazos do dalšího svého produktu a chystá minipočítač či nettop ZBox AD02 Plus, resp. jeho ořezanou barebone verzi AD02.

Jak vidíte na obrázku, celý počítač je vlastně asi 2-3 cm silný čtverec o rozměrech o něco větších než CD. Vypadá to ale bohužel, že mechanika už se do těla nevměstnala. Berme to tak, že optické disky jsou na ústupu, i když u HTPC je to velká chyba.

Uvnitř tepe AMD E-350, APU se dvěma jádry CPU Bobcat na 1,6 GHz a 80 stream procesory na 500 MHz, tedy GPU Radeon HD 6310. Kompletní verze AD02 Plus nese také 2 GB RAM typu DDR3 a 250GB disk, do barebone si je budete muset dokoupit. Aby to s tou konektivitou a příjmem obsahu úplně nezazdil, Zotac svému drobkovi přisoudil podporu Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, 1Gb/s Ethernet a čtečku karet 6 v 1. Jsou tu také dva porty USB 3.0 a pokud si seženete externí mechaniku, můžete být víc než spokojeni. Obraz můžete připojit na DVI, HDMI nebo archaický port D-Sub (VGA).

WT100

Cenu systémů neznáme, ale dá se očekávat v rozumných mezích, nejspíše do osmi tisíc i pro vybavenou verzi, barebone bude možné pořídit nejspíše i pod pět tisíc korun.

Zdroj: TCMagazine