Hlavní navigace

ZTE Grand Memo - první smartphone se Snapdragon 800 - MWC 2013

26. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme psali o telefonu ZTE Open, který se po boku Alcatelu zařadil mezi první telefony s operačním systémem Firefox OS. Na dnešní tiskové konferenci v rámci MWC 2013 Číňané představili svůj nejvyšší model s Androidem. Směle může konkurovat nejdražším modelům zaběhlých značek jako LG, Samsung nebo Asus. 

ZTE Grand Memo
ZTE Grand Memo

KL24

Grand Memo se řadí do nedávno vzniknuvší skupiny phabletů. Opravdu je těžké jej někam zařadit, jeho displej má totiž úhlopříčku 5,7“. Při telefonování s ním budete vypadat jen o něco málo divněji než se sedmipalcovým Asusem Fonepad. Další parametry displeje zahrnují běžný panel TN a rozlišení 720 × 1280. O dostatečný výkon se postará čtyřjádrový procesor od Qualcommu – Snapdragon 800. Tento, případně model Snapdragon 600 by měl pohánět i Samsung Galaxy S IV. Grand Memo pak zaujme i nadstandardní operační paměti s kapacitou 2 GB. Naopak interní úložiště má běžnou hodnotu 16 GB. Fotoaparát s obrazovým rozlišením 13 Mpx je doplněn o přední kamerku pro video hovory. Android 4.1, se kterým se začne smartphone prodávat bude lehce pozměněn vlastní nástavbou výrobce s názvem Mifavor UI. 

Cena telefonu zatím nebyla stanovena, na trh se však dostane ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Začne se stoprocentně prodávat v Číně a Evropě, americký trh zatím nebyl výrobcem potvrzen.

Byl pro vás článek přínosný?