Hlavní navigace

ZTE válí. Má hodinky s kruhovým displejem a našlapaný telefon se třemi biometrickými snímači

23. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

ZTE tento týden představilo dvě velmi sympatická zařízení. Telefon Axon Lux přijde v barvách, jako má iPhone, ale tím podobnost končí. Připomíná spíš vlajkové lodě HTC díky výrazným reproduktorům nad a pod displejem. Zezadu zase odkazuje na Samsung a jeho falešnou kůži.

Obrazovka má úhlopříčku 5,5 palce, jde o typ IPS a našli bychom na í 1440 × 2560 px. Zajímavé je použití nového krycího skla Gorilla Glass s antimikrobiální úpravou. Obsahuje ionty stříbra, které mají hubit mikroorganismy, takže displej bude čistší.

ZTE Axon Lux
ZTE Axon Lux

Uvnitř telefonu najdeme Snapdragon 810 s osmi procesorovými jádry (Cortex-A57 a A53), 4 GB RAM (LPDDR4) a výrobce na trh dodá konfiguraci s 32- a 128GB úložištěm. V obou případech nebude chybět čtečka microSD karet. Navíc ani u špičkového telefonu výrobce nezapomněl na druhý slot pro SIM kartu.

 

Axon Lux dostal hned trojici fotoaparátů. Vzadu jsou dva, 2Mpx doplňuje větší 13Mpx, menší kamerka pomůže se simulací nižší hloubky ostrosti. Vepředu je pak 8Mpx model s fixním zaostřením.

Podle ZTE jde o první smartphone, který podporuje tři druhy biometrické autentizace. Na zádech se totiž nachází čtečka otisků. Vepředu je oční skener. Jako třetí metodu výrobce považuje rozpoznávání hlasu. Síťová výbava by vzhledem ke Snapdragonu 810 měla být špičková, nechybí ani NFC.

ZTE Axon Lux narostl do rozměrů 154,5 × 75,2 × 9,3 mm. Vešel se do něj 3000mAh akumulátor. Za zmínku stojí ještě použití systému Android 5.0 s nadstavbou MiFavor. Telefon se bude v Číně prodávat za 2699 juanů (12 900 Kč s DPH) v 32GB variantě a 3888 juanů (18 600 Kč) ve 128GB variantě. Existuje i americký model, snad se dočkáme i evropského, ZTE zde totiž působí.

ZTE Axon Watch
ZTE Axon Watch

Co k nám ale nejspíš nikdy nezamíří, jsou hodinky Axon Watch. Výrobce na nich spolupracoval s tamním internetovým gigantem Tencentem, takže obsahuje ryze čínský operační systém a aplikace. Hodinky mají kruhový displej s průměrem 1,4" a rozlišením 400 × 400 px. Displej je chráněn safírovým sklem.

CS24

S mobilem se párují pomocí Bluetooth 4.1, obsahují vlastní GPS, snímač srdečního tepu, mikrofon i reproduktor, takže s nimi lze i volat. Čipset Snapdragon 400, 512 MB RAM, 4 GB flash paměti a 300mAh akumulátor patří ke všední výbavě všechno podobných hodinek.

Zdroj: ZTE

Byl pro vás článek přínosný?