Hlavní navigace

Zvládnete během deseti minut koronavirus lépe než vláda ČR? Zkuste webovou hru Korona

29. 1. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz
O tom, jak naše vláda svými opatřeními zvládá pandemii, si můžeme myslet co chceme. Zvládli byste to lépe? Zkuste v této simulaci sami rozhodovat o tom, jaké opatření zavedete a výsledek uvidíte za pár minut.

Za projektem stojí Michal Beneš a tým programátorů. Simulace vám umožní dostat se do role vlády, která rozhoduje o tom, jaká proticovidová opatření budou zavedena. Je připravena pro nejmenovaný desetimilionový stát v Evropě.

Začínáte prvního března a projdete si i letním obdobím s nízkým výskytem viru. V jedné části simulace sledujete křivku počtu nakažených, nálady obyvatelstva, vytíženost nemocnic, počty vyléčených a státní dluh. Ve druhé části zavádíte v průběhu času opatření. Zavíráte hranici, omezujete počet lidí na akcích, zavíráte školy. A poskytujete kompenzace.

Hra končí buď tím, že je dostatek obyvatel státu imunní, nebo tím, že je společnost tak nespokojená, že již nemůžete vládnout (tato část není zrovna moc realistická). Strategii si volíte sami. Simulace v pozadí je poměrně komplexní a více si o ní můžete přečíst na webu hry.

zdroj: Martin Malý na Twitteru

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.