Hlavní navigace

Clear Sky naplno na Radeonu 4870

26. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Odpůrci ATI dokáží být také také divocí: předkládám průkazné video výkonu HD 4870 v druhém S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Režim enhanced full dynamic lighting (DX10) měl být se všemi detaily naplno (bez anti-aliasingu) na single kartách nehratelný, ale s posledním patchem a novějšími ovladači Catalyst jej v 1680 × 1050 px Radeony HD 4850 a HD 4870 zvládají. Tento graf nazvali někteří podvodem (na základě výsledků jiných webů se starší kombinací verze hry/ovladače Catalyst):

Proto přikládám právě pořízené video prokazující plynulost na Radeonech HD 4800 ve zmíněném nastavení:

Nezobrazuje-li se vám video, stáhněte si přímo FLV soubor (18 MB)

Jak vidíte z narychlo a neuměle natočeného videa, na Radeonu HD 4870 1024 MB hra v onom náročném nastavení běhá v okolí prvního tábora od 29 do 50 fps. S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky je jedinou hrou z nově testovaných TOP7 her, která jde v nejnáročnějším nastavení lépe Radeonům, další hry jako Crysis: Warhead, Fallout 3, Far Cry 2, Left 4 Dead, Call of Duty: World at War a Dead Space jsou zatím více či méně na straně GeForce. Na výkonu ovladačů pro Stalkera musí zapracovat Nvidia, na výkonu v dalších hrách naopak AMD.

Vše si dovolím zakončit citací jiného komentáře pod posledním ožehavým článkem:

Až spousta lidí přestane brát ATI, Nvidii a jejich produkty jako potencionální objekty lásky, to se hodně lidem uleví.

Aktualizace: nakonec opravdu byly výsledky Radeonů v pořádku, ale GeForce s ovladači 180.48 jsou na tom také podobně a muselo dojít k podstatné opravě výsledků s výkonem v DX10 enhanced full dynamic lighting režimu (bez AA, s anti-aliasingem zůstává výkon na všech kartách nedostatečný, na GeForce jsou propady o trošku vyšší než na Radeonech).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku